Voorjaars training Spanje 2024

Deze training in Spanje staat in het teken van wennen aan de nieuwe Ohvale 190cc.
Met duidelijk meer vermogen dan de 160cc die ik gewend ben te rijden ben ik op 2 circuits gaan rijden, Fortuna en Yepes.

Dag 1 op Fortuna, een relatief grote baan en dus een snelle baan voor ons Nederlanders, was een pittige dag maar man wat vond ik het gaaf op deze zwaardere machine. Wat trekt dat ding zeg! Met een flink portie spierpijn aan het eind van de dag maar dik tevreden hoe het is gegaan.

Dag 2 op Yepes, een kortere baan en weer een stuk technischer dan Fortuna. wat een gaaf circuit is dit! Heel fijn asfalt, geen hobbels. Vandaag aardig kunnen werken aan mijn rij-lijnen. De 190cc begint al aardig mijn vriend te worden.

Dag 3 en 4 opnieuw op Fortuna, nu 2 keer een andere lay-out dan de eerste dag. Maar zeer leerzaam en goed het tempo omhoog kunnen brengen. Dit resulteerde in snelle tijden met knie en elleboog aan de grond.

Dag 5 en 6 weer op Yepes, met de focus op snelheid! De motor voelt heel goed aan. Tijden waren dag 4 en 5 echt super! Dag 6 was het wel een beetje op. Na 3 sessies zat de snelheid er niet meer in en besloten we om gewoon een paar sessie te rijden zonder druk voor snelle tijden maar om een goed gevoel over te houden vandaag. Met een moe lijf, overal gevoelige spieren en met de Ohvale 190cc een hele fijne week achter de rug. Veel geleerd en heel hard gereden onder de Spaanse zon. Het was een super week!

Nu voorbereiden op de MiniGP Austria Series en de trainingen en wedstrijden in Nederland.