The Race Factory Race 2 - Lelystad

Zaterdag 4 mei race dag 2 gehad (Races 3 en 4) bij The Race Factory op het Midland Circuit Lelystad.

In de 1e vrije training van de morgen kom ik al na een paar rondjes binnen met de conclusie dat mijn banden meer op zijn dan van te voren gedacht, resultaat P2. Dus voor de 2e vrije training al op mijn nieuwe set banden weg, waar ik eigenlijk mijn kwalificaties en races mee had willen rijden.
Door het inrijden van de nieuwe banden en meerdere achterblijvers in deze hele korte baan met een bijna crash op een achterblijver die wel op een heel raar moment opeens vol in de remmen ging, kom ik niet verder dan een P2.

Beide kwalificaties zit ik in mijn ronde tijden net achter de nr 1 met maar 0.037 rondetijd verschil.

Zowel race 1 als Race 2 start ik dus vanaf p2.

Bij de start van Race 1 komt helaas mijn koppeling niet goed op en kom ik heel slecht weg, (papa heeft dit bij binnnenkomst gelukkig gelijk gerepareerd) en ga ik pas als 4e bocht 1 in, na ca een halve ronde neemt de rijder voor me de bocht flink ruim en rijdt daar de nummer 2 de berm in. Hierdoor schuif ik meteen op naar plaats 3. Een paar bochten later neemt hij ook de leiding  over van de rijder die wel een snelle start had maar net wat langzamer was in de kwalificaties. In de 2e volle ronde kan ik ook deze rijder passeren. Mede door de vele achterblijvers die ik moet inhalen wordt het gat met de nummer 1 alleen maar groter en kan ik dit niet meer dicht rijden.
Gefinisht als 2e.

Race 2 ga ik al met minder vertrouwen in omdat mijn banden echt compleet op zijn (verkeerde bandenkeuze van te voren gemaakt).
Toch ben ik bij deze start als eerste weg en dit weet ik ongeveer 3 ronden vol te houden. De winnaar van race 1 zit kort achter me en heeft allang in de gaten dat ik alle kanten op drift en dit  niet vol kan blijven houden.
Na zijn inhaalactie in ronde 4 weet ik wel op P2 te blijven rijden en zo ga ik ook over de finish.

Twee maal op P2 gefinisht en mag dan ook de beker voor deze P2 op komen halen!

Er had meer in gezeten, hierdoor een beetje teleurgesteld. Maar hier weer van geleerd, dit kunnen we weer mee nemen naar de volgende race.

Overall sta ik nu op een gedeelde 1e plaats in het klassement.