The Race Factory Race 1 - KCNN Vledderveen

Zaterdag was het eindelijk zover, de eerste Race van seizoen '24 in Vledderveen.
Erg vroeg maar met een heel goed gevoel richting Groningen.

De eerste 2 vrije trainingen gaan meteen erg lekker en start eigenlijk meteen met de rondetijden die rond mijn PR liggen op deze baan. In beide Kwalificaties weet ik dan ook mijn eigen PR te verbeteren en klok steeds de snelste tijd van het veld.

Dat wordt beide races starten vanaf Pole Position!

Race 1 begint met een Warm-Up lap vanaf de start, hier ga ik met een dubbele wheelie weg. Had flink schrik en was hierdoor behoorlijk uit mijn concentratie. Gevolg hiervan was dat ik bij de start van Race 1 bij het doven van het rode licht het wat te voorzichtig deed en als 4e de bocht in ging. Maar al in bocht 2 lag ik 3e en bij de lange bocht 6 pakte ik gelijk de 2e plaats, toen was het kijken waar het gaatje lag bij de koploper. Door steeds te blijven pushen en kijken waar de kans lag, kon ik hem in ronde 8 met meer snelheid aan de binnenkant voorbij. 
De laatste ronden werd de voorsprong steeds groter en kon ik mijn laatste ronde zonder onnodige risico's uitrijden. Gefinished als 1e ! YES!!

Race 2 is mijn start weer niet goed en ga als 2e de eerste bocht in. Het was weer aftasten wanneer en waar er een gaatje zou komen om mijn voorganger te pakken.
Dan in ronde 3 zie ik mijn kans, daar waar ik het steeds buitenom probeer, ga ik nu opeens aan de binnenkant en met succes!
De nummer 2 kan nog even volgen maar na 5 rondes rij ik los en kan in mijn eigen tempo door richting de finishvlag. Opnieuw als 1e over de streep. Wat ben ik trots!

Overall dus 1e van de dag met 2 x winst!